Menu

Lancering van Moxy Hotels in Nederland

Eerder deze maand werd al de komst van een Moxy Hotel in de Amsterdamse Houthavens aangekondigd, maar nu is ook bekend geworden dat ook Utrecht een Moxy krijgt. De locatie, Rotsoord, ligt aan de zuidkant van de stad.

De Europese uitrol van Moxy, een samenwerkingsverband tussen Marriott en IKEA, is in volle gang. Dit jaar openen al vijf Moxy’s in Duitsland, Schotland en Noorwegen.

Begin deze maand werd gestart met de bouw van het eerste hotel in Nederland in de Amsterdamse Houthavens. Nu maakt de gemeente Utrecht bekend dat op Rotsoord in de stad een tweede Nederlandse Moxy moet komen, met 160 kamers.
Wel is nog een wijziging van het bestemmingsplan nodig. Die procedure start begin 2017, waarna eind 2017 kan worden gestart met de bouw. Het pand moet een gouden LEED-certificaat krijgen, kenmerkend voor het ‘groene’ karakter van het Moxy-concept.

Het gebied waar het Utrechtse hotel moet komen is vol in ontwikkeling. In augustus opent het nieuwe treinstation Vaartsche Rijn pal naast Rotsoord, er is nieuwe horeca (onder meer WT Urban Kitchen) en horecaplein Ledig Erf is op loopafstand.

De komst van Moxy past in de ambitie van de stad om het hotelaanbod te vergroten.

Bron: Misset Horeca