skip to Main Content

New hotspot in town!

Afgelopen dinsdag 18 juli waren Lori en Aster op bezoek bij het nieuwe 5* hotel Kimpton De Witt in Amsterdam. Dit hotel ligt aan de Nieuwezijds Voorburgwal 5, waar vroeger het Crowne Plaza Amsterdam was gevestigd. Het hotel heeft sinds november 2016 een totale renovatie ondergaan.

Het hotel beschikt nu over 274 hotelkamers waarvan er 9 zijn ondergebracht in originele gebouwen uit de 17e eeuw. De kamers zijn ruim opgezet, waarbij veel aandacht is besteed aan het design. Het design is gebaseerd op de omgeving van Amsterdam en Nederland, waarbij Delfts blauw natuurlijk niet mag ontbreken. Bijzonder is vooral ‘the Little House’. Dit huisje is nu ingebouwd door verschillende panden, maar was vroeger het woonhuis van P.C. Hooft. Waar dat voorheen werd gebruikt als kantoorruimte, is nu een prachtige suite ontstaan met 2 kamers met badkamer, apart toilet en een woonruimte met lounge-gedeelte en eethoek. In het midden van het hotel is er een prachtige, groene binnentuin gerealiseerd, wat kan worden afgehuurd voor een receptie of borrel. Daarnaast beschikt het hotel over 602 m² vergader- en evenementenruimte.

Als onderdeel van Kimpton, waarbij De Witt als eerste in Europa is geopend, is er standaard een wine hour. Hierbij worden er verschillende wijnen geserveerd aan de gasten, met een bijbehorend hapje. Het hotel heeft ook een cocktailbar en een Amerikaans restaurant ‘Wyers’, beiden met hun eigen ingang zodat de locals in Amsterdam er ook gebruik van kunnen maken.

Back To Top