skip to Main Content
Zaalopstellingen

Zaalopstellingen

Wist u dat er voor een bijeenkomst verschillende mogelijkheden zijn voor de opstelling in de zaal? Bij de meeste locaties is het mogelijk om uw eigen gewenste opstelling aan te geven. Hieronder vindt u een overzicht van veelvoorkomende opstellingen:

Theater
De theateropstelling wordt doorgaans gebruikt voor bijeenkomsten met een groot aantal gasten. De theater opstelling bestaat uit rijen met stoelen die gericht zijn naar de spreker of het scherm.

U-vorm
De meest voorkomende opstelling voor vergaderingen is de u-vorm. Zoals de naam doet vermoeden staan de tafels en de stoelen in een U opgesteld. In de opening van de U is vaak ruimte voor de spreker om te staan of hier wordt een tafel voor de spreker geplaatst zodat hij of zij ook kan zitten.

School
In de schoolopstelling kunnen vaak twee personen aan een tafel plaats nemen. De tafels staan in rijen opgesteld naar de spreker of het scherm toe. De schoolopstelling wordt vaak ingezet voor groepen die iets te groot zijn voor een u-vorm, maar waarbij de gasten wel graag informatie willen opschrijven.

Cabaret
Bij cabaret staan de tafels doorgaans hetzelfde opgesteld als bij de schoolopstelling. Het verschil is echter dat achter en aan de zijkanten van de tafels meerdere stoelen worden geplaatst om meer zitplekken te creëren. Op deze manier hebben de gasten nog steeds de ruimte om iets op te schrijven.

Carré
De tafels met daarachter de stoelen worden in een vierkant opgesteld om de carréopstelling te creëren. Deze opstelling is het meest geschikt voor een vergadering zonder dat er een presentatie wordt gehouden door een spreker.

Kring
In de kringopstelling worden de stoelen in een kring opgesteld zonder tafels. Deze opstelling is redelijk informeel en handig voor een bijeenkomst met veel interactie tussen de gasten.

Examen
De tafels met stoelen staan in rijen los van elkaar opgesteld. De gasten hebben hun eigen tafel met voldoende privacy. De examenopstelling wordt vaak gebruikt voor examens of trainingen waarbij het belangrijk is dat de gasten niet door elkaar worden afgeleid of beïnvloed.

Receptie
Een receptie opstelling is geschikt voor een borrel of een feest. Bij de receptie opstelling staan alle gasten en worden er doorgaans alleen statafels in de zaal geplaatst. Dit zorgt voor een informele sfeer en biedt de gasten de gelegenheid om veel rond te lopen.

Feest
De opstelling voor een feest, bestaat net zoals de receptie, grotendeels ook uit statafels. Naast de statafels worden er ook vaak tafels met stoelen geplaatst, zodat de gasten ook de mogelijkheid hebben om te zitten. Tegelijkertijd kan er ook genoeg ruimte worden overgelaten voor een dansvloer.

Diner
Voor het diner zijn er vaak verschillende opstellingen mogelijkheden. Sommige locaties hebben ronde tafels in huis, andere vierkante tafels en zijn er ook locaties die beschikken over langwerpige tafels waar grote gezelschappen met z’n allen aan kunnen plaats nemen. Mochten gasten liever een walking dinner wensen, dan kan er het beste worden gekozen voor statafels.

Back To Top